dinsdag 6 november 2012

Capelle werkt aan parkeervoorziening de Terp met 17.000 m2 ReflexstoneCapelle werkt aan parkeervoorziening de Terp

Vanaf woensdag 29 augustus is de firma BAM Wegen bv uit Barendrecht bezig met het opknappen van parkeervoorziening De Terp.
Er is door de Gemeente Capelle aan den Ijssel opdracht gegeven om de verharding van de parkeervoorziening onder het winkelcentrum De Terp volledig te vervangen.
Als verharding in de gehele parkeergarage is gekozen voor de Reflexstone.
Er wordt bijna 17.000 m2 reflecterende stenen toegepast, enerzijds voor een helder en fris beeld en anderzijds om de sociale veiligheid te bevorderen. (Reflexstone zorgt door reflectie voor gezichtsherkenning. En in een heldere omgeving is daardoor de beleving anders. Zie ook de richtlijn openbare verlichting ROVL 2011 over verticale lichtsterkte)

Wat gebeurt er?
De rijbaan van asfaltverharding, de straatstenen van de parkeervakken en de tegelverharding van de ondergrondse garage worden verwijderd.Ook obstakels als trottoirbanden en muurtjes gaan weg.
Daarna worden de afvoerkolken voor het hemelwater schoongemaakt en opgehoogd.


Vervolgens worden de parkeervakken en de rijbanen voorzien van nieuwe Reflexstone betonstraatstenen.
De bekende gele loper verdwijnt, hiervoor in de plaats wordt er door de gehele parkeergarage een rode strook van Reflexstone, Reflexion Red voor de voetgangers aangelegd.
Door toepassing van de Reflexstone kan men tegemoetkomen aan sociale veiligheid (mate van gezichtsherkenning Ev) en verkeersveiligheid. Er wordt uitgegaan van verticale verlichtingssterkte omdat deze beter meetbaar is dan semi-cilindrische verlichtingssterkte.

De mevrouw op onderstaande foto is een bewoonster van het eerste uur. (Zij heeft de voordeur in de parkeergarage) en ze is helemaal blij met de metamorfose!
De parkeerplaatsen worden uitgevoerd in Reflexstone, Reflexion Black.
Verder worden er Reflexstone, Reflexion White stootbanden en Reflexion White verkeersstenen aangebracht als afscheiding van de parkeerplaatsen.Alle verharding wordt op nagenoeg gelijke hoogte aangebracht.
Doordat het asfalt verdwijnt en er nieuwe reflecterende betonstraatstenen worden toegepast, is het uiteindelijke resultaat een lichte, veilige garage.

Tijdens een rondgang (foto boven) met de heren Yücel Özmen, Unit Project- en Ingenieursbureau van de gemeente Capelle aan den IJssel en Paul Geluk,Coördinator team BOR / projectleider bij Gemeente Capelle aan den IJssel hebben we diverse gebruikers en winkeliers van de parkeergarage gesproken en men is nu al vol lof over de aanpak met de Reflexstone reflecterende verharding.Bereikbaarheid
Om de overlast voor bewoners en gebruikers zoveel mogelijk te beperken, worden de werkzaamheden in drie fasen uitgevoerd. Dit betekent dat tenminste twee in- en uitgangen van de garage bereikbaar blijven. Tijdens de werkzaamheden zullen de woningen, waar nodig, met loopschotten bereikbaar worden gehouden. Toch zal het voorkomen dat men de auto tijdens de werkzaamheden op een andere plek moet parkeren.

Planning
De bedoeling is dat de werkzaamheden uiterlijk 30 november 2012 zijn afgerond. De aannemer zal de werkzaamheden ook buiten de normale werktijden verrichten.
Fase 1: Gereed
Fase 2: week 40 t/m 44
Fase 3: week 44 t/m 48

Oog voor…
De werkzaamheden worden uitgevoerd in het kader van het project Oog voor… De Diepenbuurt.
Bij dit project werkt de Gemeente Capelle aan den Ijssel samen met onder meer Havensteder, de winkeliersvereniging van De Terp en bewonersverenigingen om de Diepenbuurt extra aandacht te geven, zodat bezoekers, bewoners en winkeliers zich prettiger en veiliger voelen.

Geen opmerkingen: