woensdag 21 november 2012

Review Reflexstone 17.000m2 in Parkeergarage


De Terp wordt steeds mooier en iedere ruimte is verhuurd

Bron: Weekkrant IJssel- en Lekstreek

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De feestdagen naderen met rasse schreden. Dat betekent: extra drukte in de winkelcentra. Vóór de feestdagen beginnen, is winkelcentrum De Terp weer helemaal opgeknapt. De parkeergarage is licht en veilig, en ook het winkelcentrum zelf heeft een behoorlijke facelift gekregen. Overal zijn grote kleurige sfeerpanelen die het publiek erop wijzen dat het prima winkelen is in De Terp. En waar andere winkelcentra problemen hebben met leegstand, is in De Terp iedere ruimte verhuurd!

André Wildeboer: “De parkeergarage is
een stuk lichter en vriendelijker
geworden”

André Wildeboer, voorzitter van de winkeliersvereniging, laat graag zien hoe mooi de parkeergarage van De Terp wordt. “Het asfalt gaat weg, en ook trottoirbanden en muurtjes worden verwijderd. Maar het mooiste is dat het asfalt op de rijbanen en de parkeervakken wordt vervangen door straatstenen met een reflecterende laag. Daardoor wordt de parkeergarage in één klap een stuk lichter en vriendelijker.

Zo was de situatie tot voor kort:

En zo is het nu geworden:
Dat is natuurlijk een prettig gevoel voor bewoners en bezoekers van het winkelcentrum.” De bekende gele loper verdwijnt ook. Die was bedoeld om ervoor te zorgen dat voetgangers veilig door de parkeergarage konden lopen. Maar de loper was daarvoor niet voldoende. Daarom komt er nu door de hele parkeergarage een rode strook voor de voetgangers.
Om ervoor te zorgen dat zij niet struikelen, wordt alle verharding op dezelfde hoogte aangebracht. Dat is niet alleen voor mensen die slecht ter been zijn, een goede zaak.

Gratis parkeren
Wildeboer ziet – en hoort – ook dat er geklaagd wordt over overlast. “Dat kan nu eenmaal niet anders”, zegt hij. “Er wordt hard gewerkt, en we hebben een heel goed contact met de gemeente en de aannemer. Iedereen doet zijn uiterste best om het werk zo snel mogelijk uit te voeren. Maar natuurlijk heb je soms te maken met overlast. Het gedeelte van de parkeergarage waar gewerkt wordt, is niet te gebruiken voor bewoners en bezoekers. Gelukkig duren die periodes niet lang, en is er altijd voldoende plaats, dankzij de blauwe zone.
En parkeren in De Terp is nog altijd gratis. Waar vind je dat: gratis parkeren onder de winkels?”
Mooi!
Het winkelcentrum zelf maakt een vrolijke indruk dankzij de grote kleurige panelen. Die hebben een dubbele functie, want ze zijn ook graffitibestendig. Dat geeft het hele centrum een mooie, sfeervolle en gezellige uitstraling. “We gaan ervan uit dat alle werkzaamheden klaar zijn vóór 1 december”, zegt Wildeboer. “Dan kunnen we er weer een tijdje tegen, want dan is winkelcentrum De Terp weer helemaal up-to-date!”

Geen opmerkingen: